Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ!


Εδώ θα μπαίνουν οι δικές σας δημιουργίες, μπράβο παιδιά!

ΑΦΙΣΕΣ-ΚΟΜΙΚΣ 
ΔΕΣΠΟΙΝΑ


ΓΙΩΡΓΟΣ











ΟΧΙ ΣΤΗ ΡΥΠΑΝΣΗ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ!!!
                                                                  ΣΤΕΦΑΝΗ ΑΝΔΡΕΟΥ


ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 
Μια ωραία παρουσίαση αλίευσε η Ρεβέκκα από το διαδίκτυο. Πολύ ωραία, δείτε στο λινκ
http://1epal-perist.att.sch.gr/autosch/joomla15/images/stories/ERGASIES/ptina.pdf

Σοφία Καλαθά


H φώκια μονάχους - μονάχους

Η φώκια μονάχους-μονάχους  είναι μια φώκια που ζει στις βόρειες Σποράδες. Είναι είδος υπό εξαφάνιση και υπό προστασία. Για να προστατέψουμε αυτό το ζώο θα πρέπει να φροντίζουμε τις παράλιες και να μην επιτρέπουμε να μολύνονται οι θάλασσες έτσι ώστε να  μην αρρωσταίνουν οι φώκιες και ίσως έτσι  να αυξηθεί ο αριθμός στις φώκιες.

Ενημερώνοντας τους ανθρώπους για την ζωή αυτής της φώκιας και το πως επιβιώνει θα βοηθούσαν στην προστασία της.   



Βασίλης Θεοδοσίου


Ο γυπαετός
Για την προστασία του γυπαετού θα πρέπει να ιδρυθεί  Εθνικός Δρυμός στην Κρήτη, στην περιοχή που ζει, που κυνηγάει και χτίζει τη φωλιά του. Για να ευαισθητοποιηθούν οι άνθρωποι για αυτή την προσπάθεια, θα πρέπει να γίνει μία καμπάνια ενημέρωσης σε σχολεία, εκπαιδευτικούς, αθλητικούς συλλόγους, προσκόπους κ.α., η οποία θα περιλαμβάνει ομιλίες, συνεντεύξεις ειδικών επιστημόνων-ερευνητών σχετικά με την ανάγκη διάσωσης του γυπαετού και κυρίως επισκέψεις τους στην περιοχή, για να γνωρίσουν από κοντά αυτό το υπέροχο πτηνό. Ακόμα θα πρέπει να γίνει  ενημέρωση όλων όσων ζουν και εργάζονται στην περιφερειακή ζώνη του Εθνικού Δρυμού, για να βοηθήσουν και αυτοί στην προσπάθεια.

 Χρύσης Κουτσός

Η προστασία των εθνικών δρυμών
Οι Εθνικοί Δρυμοί αποτελούν μνημεία της φύσης και πρέπει να τους διατηρήσουμε ανέπαφους και να ιδρύσουμε κι άλλους, για να διατηρήσουμε το φυσικό περιβάλλον όπως είναι, χωρίς αυτό να επηρεάζεται από ανθρώπινες δραστηριότητες. Έτσι η φύση θα μπορέσει να ακολουθήσει τους δικούς της ρυθμούς και διεργασίες.
Το φυσικό περιβάλλον πρέπει ακόμα να διατηρηθεί για λόγους επιστημονικής έρευνας και εκπαίδευσης, και τέλος για λόγους αισθητικής απόλαυσης και αναψυχής για το κοινό.
 Οι Εθνικοί Δρυμοί αποτελούν ζωντανά μουσεία φυσικής ιστορίας. Αποτελούν το μέρος όπου ζουν σημαντικά και σπάνια είδη της πανίδας και της χλωρίδας κάθε περιοχής και κάθε χώρας. Και τέλος αποτελούν πολύτιμα οικοσυστήματα που είναι απαραίτητα για τη διατήρηση της ζωής πάνω στη γη
Χρύσης Κουτσός



Κελλίδου Σαββίνα